به گزارش خبرگزاری تو
، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دیدار دو جانبه با اشاره به همکاریهای نزدیک ایران با اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای گفت: ایرو، بهعنوان نهاد عالی بینالمللی در بخش حملونقل جادهای، همکاری صمیمانهای با وزارت راه و شهرسازی ایران دارد. بیتردید افزایش سهم ایران در جابهجایی کالای ترانزیتی در کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب با بهرهگیری از ابزارهای مترقی ایرو، بهویژه راهکارهای دیجیتال، محقق خواهد شد."
وی همچنین رکورد جدید ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران در سال ۱۴۰۳ را نشانهای از ظرفیت بالای ایران در حوزه حملونقل بینالمللی دانست و تأکید کرد که این میزان ترانزیت، ضرورت تقویت ارتباط با ایرو و افزایش تعاملات منطقهای را دوچندان میکند.
وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به فرصتهای همکاری در بخش حملونقل بینالمللی، بر اهمیت تبادل اطلاعات تجاری و قوانین حملونقلی میان کشورهای عضو کنوانسیون تیر تأکید کرد. وی با اشاره به نقش ایرو در تسهیل همکاریهای حملونقلی و ایمنی جادهای، خواستار تسریع نهاییسازی موضوع ایمنی کارشناسان حملونقل جادهای و امکان تعامل با صندوق ایمنی جادهای شد.
فرزانه صادق در ادامه این دیدار، از ریاست دورهای ایران بر کمیسیون بیندولتی تراسیکا طی دو هفته آینده خبر داد و گفت: “ما در حال سازماندهی برای برگزاری اجلاس وزرای کمیسیون بیندولتی تراسیکا هستیم و امیدواریم که این نشست، فرصتهای کمنظیری برای گسترش تعاملات منطقهای و تقویت نظام تیر فراهم آورد."
اومبرتو پرتو، دبیرکل ایرو نیز در این دیدار با اشاره به نقش ایران در حملونقل جادهای منطقه، انتخاب یک وزیر زن برای حوزه حملونقل در جمهوری اسلامی ایران را اقدامی الهامبخش برای جهان دانست. وی با اشاره به حضور کمرنگ زنان در صنعت حملونقل، اظهار داشت که این اقدام انگیزهبخش ورود بیشتر زنان به این صنعت خواهد بود.
دبیرکل ایرو با تأیید دیدگاه وزیر راه و شهرسازی درباره نقش حملونقل در تحقق صلح منطقهای، تأکید کرد که تجارت از طریق حملونقل جادهای، ابزاری کلیدی برای ایجاد ثبات جهانی است. وی افزود: “ایران رهبر و پیشتاز اجرای کنوانسیون تیر در منطقه است و شرکتها و فعالان حملونقل جادهای ایران دههها دانش و تجربه در این حوزه دارند. همکاری ایران در توسعه ترانزیت منطقه از طریق پیادهسازی این کنوانسیون در تمامی کشورهای منطقه، میتواند بسیار مؤثر باشد."
گفتنی است، کنوانسیون تیر، توافقنامهای بینالمللی است که با هدف تسهیل حملونقل جادهای بینالمللی و کاهش موانع تجاری ایجاد شده است. این کنوانسیون، امکان حمل درب به درب و بدون توقف کالا از مبدأ تا مقصد را فراهم میکند و ایران بهعنوان یکی از کشورهای پیشرو در اجرای این سیستم، نقش مهمی در توسعه ترانزیت بینالمللی دارد.